Följ:

Blir det Vårgårdahus?

Tomten som vi fann, har en klausul att vid ingången av köp, måste kontrakt med VårgårdaHus upprättas. Det vill säga, om vi väljer den tomten måste vi bygga ett hus från VG-Hus.

Direkt begav vi oss till Husknuten i Göteborg för att kika vad som fanns. Utställningshuset är ett Villa Lovik, mycket likt det Villa Nygård som vi tänkt oss. Skillnaden är att Lovik har ett kyrkfönster i vardagsrummet vilket ger mycket rymd, men har dessvärre mindre boyta på övre plan. Även den lilla skillnaden att Lovik är ~300kSEK dyrare i standardutförandet. Annars upplevde vi att Vårgårdahus hade bättre kvalitet på standardutförandet än till exempel VästkustVillan, A-Hus, Smålandsvillan och en del andra. Prisbilden var ändock jämförbar.

Ok, så Vårgårdahus och då kanske Villa Nygård. Eller kanske Villa Fagrabo – vi gillar ju trots allt Österlen…

Villa Fagrabo är ~100kSEK dyrare än Nygård. I standardutförandet är det 1,2m smalare och ca 1m längre än Nygård vilket ger den där långsmala känslan från husen runt Österlen. Då tomten enligt detaljplanen bör projekteras med husets långsida mot vägen (norr/söder längst med husets långsida) passar Fagrabos planlösning bra med vardagsrum och kök i söder/västerläge.

Men Villa Nygård känns rymligare på övre plan (större vinkel på taklutningen), och med lite planlösningsjustering och kompletterande fönster blir det nog super. Då kör vi! Vi bokar in möte med VårgårdaHus representant och kör första genomgången.

0

You may also like

Inga kommentarer

Lämna gärna en hälsning till oss