Följ:

Bygglovsansökan

Imorgon är det dags, efter sex långa veckors väntan på ritningar, startar processen på riktigt. Under morgondagen skickar vi in alla underlag till Alingsås kommun och avdelningen för samhällsbyggnad. Det är otroligt att vi om kanske 12h ansöker om bygglov för vår lilla dröm.

Förhoppningen är att handledningstiden landar runt 10 veckor eller mindre då vi håller oss strikt till gällande detaljplan och har alla detaljer som krävs redo (utvändig panel, färg, köksritning etc).

Alla ritningar har granskats av arkitekten på VårgårdaHus som också sett till att allt följer gällande regler (handikappsanpassning och dyl.). Några mindre justeringar från den ursprungliga skissen vi gjorde behövdes för att öppna upp mellan vardagsrum och matsal, allt för att skapa rymd och ljus. Arkitekten gjorde också, på eget initiativ en positionering av fönster i kök/matsal som vi blev mycket nöjda med. Slutligen fick vi med takhöjden 2600mm på bottenplan – vi tror att det kommer göra mycket för känslan – värt de 22k+ kronorna som det kostade. Något underligt med badrummet på andra våningen som har en dusch inritad – men takhöjden i snedtaket ser ut att gå i klinch med ev. duschvägg?

0

You may also like

Inga kommentarer

Lämna gärna en hälsning till oss