Följ:

Vedum – köket, badrummen och tvättstugan

För några veckor sedan var vi inbjudna till genomgång och val till kök, badrum och tvättstuga/garderober hos Vedum i Göteborg (Sisjön). Vi blev mottagna av Lisbeth som började med att relativt lugnt och sansat ta oss igenom valen till köket. Grunden var redan uppritad från VårgårdaHus (bild 1) och därefter gjorde vi lite gemensamma justeringar. Vi fick bra stöttning i val av lådor och inspiration till köksön. Ett hett tips är att gå en lov hos tänkt köksleverantör innan själva mötet för att få lite perspektiv – underlättar och ger mer självförtroende.

Vi som trodde att vi hade det mesta genomtänkt blev lite överraskade av alla de små saker som utgör det stora hela – ett exempel är att bänkskåpens fronter bör hamna i linje med underkant på ugn/micro, eller att bänkskivan inte kan skarvas hur som helst vid ett hörn osv.  Köket tog oss nog 1h och 15min att gå igenom. Vi gick runt i butiken och kikade på lösningar, färg på luckorna (tänk på hur ljuset faller över luckan!), beslag och bänkskivor. Just bänkskivan var en svår nöt att knäcka, både vad gällde utförande, färg och material. Vi hade tre alternativ klara för oss, en i massivt trä – vit bok, en i tunnare laminat – Solid Antracit och en i stenkomposit – London Grey. Trä, tänkte vi, bör vara prisvärt, laminat är back-up och stenen är önsketänkande. Men ack vad fel vi hade…på grund av det lilla hörnet (till vänster i bild) var träskivan dyrast då en bredare skiva, tillika högre prisgrupp var enda valet, därefter laminaten av samma orsak och billigast stenen…Så skiva med underlimmad disklåda och blandare för ca 43.000 – boom.

köket_1

Bild 1 – Nygård, justerad planlösning, kök

köket_2

Bild 2 – Nygård, slutgiltigt kök

Spara

0

You may also like

Inga kommentarer

Lämna gärna en hälsning till oss