Följ:

Kakel och klinker, del2

Det börjar bli dags att välja allt kakel och klinker till huset. Vi har tidigare varit ute några rundor för att samla inspiration, men det har visat sig vara mindre spännande än vi hoppades på från början. Ändlösa variationer, val, färger och former att välja på. Det finns så många olika företag som erbjuder i princip likadana ”plattor” men av olika leverantör och verkligen en regnbåge av olika prisintervall. Vi lutar mot att köpa allt kakel själva, alltså göra avdrag med 250kr / m2 från VårgårdaHus. Det fanns visst någon invändning mot att göra detta, även om försäkringen verkar gälla för själva sättningen men inte på plattan (vilket är förståeligt). Köper vi en platta med sämre kvalitet och den går sönder på grund av det så självklart står vi för det, men går den sönder för att det lagts för dåligt med bruk under, då skall VårgårdaHus stå för det, inget snack om saken.

kakel1

Bauhaus, Kakelpalatzet, Interkakel, FrejJohnsson, K-Rauta och en affär bredvid Vedum i Sisjön har vi besökt. Mest sannolikt är att vi köper vitt och matt kakel 20x40cm på K-rauta (99/m2), en granitliknande platta för badrumsgolven, 25x25cm på Bauhaus (349/m2), ett grått kakel för tvättstugan för 150/m2 från Bauhaus och en betonggrå platta till hallen från Bauhaus eller K-rauta (399/m2).

Det enda vi inte kan tyckas finna, är plattor till köket. Det är få kvadrat, men vilken form, färg och yta ska vi välja?

kakel2

Som sagt, det finns så mycket att finna därute, men ta det i omgångar och leta inspo på nätet för att ha en idé innan besöket i kakeluniversum är det som vi kan rekommendera. Det finns roligare saker att göra med tiden, som att spela nya Zelda på Switch till exempel 🙂 eller bläddra i trädgårdskataloger eller vad det än må vara.

HenPat out.

0

You may also like

Inga kommentarer

Lämna gärna en hälsning till oss