Följ:

Dränering av gräsmattan

När vi la ut matjord inför sådd av gräsmatta så passade vi på att ta upp en del fina och rätt rejäla stenbumlingar. Dessa har använts till diverse rabatter och en framtida liten damm. Dock lär vi oss av en del nybörjarmisstag, vissa större än andra. När jorden lades ut med maskin och stenarna placerats på rätt plats så väntade vi endast några få dagar innan vi började så gräsfröna. Såhär i efterhand borde vi väntat minst en månad och låtit regnet få jorden att sätta sig, därefter komplettera med mer jord och sedan så. Nu har vi en gräsmatta som är charmigt kullig och mindre charmigt blöt efter sensommmaren och höstens alla regn.

Vi har insett att lite extra dränering på tomten behövs för att få bort det vatten som samlas i groparna och leda det ner i bäcken. Självklart kommer vi passa på att jämna ut och korrigera där det behövs. I värsta fall får vi ta hit markfirman igen, lägga ut ett helt nytt lager matjord för att jämna ut och så gräs på nytt.

Återstår att se – men det är bara att kavla upp ärmarna och gräva dräneringsdiken våren lång. Bra träning och gött slit för att trötta ut kroppen.

0

You may also like

Inga kommentarer

Lämna gärna en hälsning till oss