Följ:

En Carports historia

Även bilen behöver lite kärlek, likaså grillen, utemöbler och trädgårdsutrustning. Därför bygger vi en carport. Den kommer att vara förberedd för att göras om till garage längre fram, men just för tillfället en traditionell carport med förråd.

Vi valde att bygga i lösvirke. Offerterna var något varierade, men en firma gav oss en bra offert för arbetet och en uppskattningsvis låg materialkostnad. Arbetet med målning av panel (strykning i entreprenörens verkstad) skulle gå på 60k + moms och 6k + moms för målningen. Materialet uppskattades till 30-45k. I dagsläget är vi i en tvist då fakturorna på material som damp ner var på ca 80k, samt panel för 10k. Alltså nästa 3 gånger det uppskattade priset.

Summa summarum är arbetet nu klart, vi har valt att hålla på betalning för arbetet (25%) och inte betalat mer än 45k för materialet.

I förrådsdelen ska vi nog sätta upp en eldriven radiator för att hålla någorlunda temperatur och få ner luftfuktigheten. Ligger på 88% när vi mätte med vår Z-wave sensor.

Elen kommer vi göra lite längre fram i vinter. Kanske i slutet av januari. El tillsammans med belysning kommer i separat inlägg.

IMG_2912

IMG_2933

IMG_2974

IMG_3084

0

You may also like

Inga kommentarer

Lämna gärna en hälsning till oss